Selecteer een pagina

Ik sta open voor nieuwe samenwerkingen en het delen van kennis, MOI Eemsdelta is daar een mooie community voor

Sinds begin dit jaar werkt Danny Kremer volledig zelfstandig als vormgever en webdesigner. Hij startte zijn bedrijf op de slow-manier. Na zijn opleiding als media & entertainment manager schreef hij zich direct in bij de KVK, maar zocht ook een baan in loondienst. Eerst ervaring opdoen alvorens een bedrijf te starten was zijn idee. Na 7 jaar op deze twee sporen te hebben gelopen werkt hij nu fulltime in zijn bedrijf Kreatief Mediadesign.

“Ik vind het belangrijk dat je werkervaring in loondienst hebt opgedaan. Toen ik net klaar was, was ik pas 22 jaar, dat vond ik zelf nog te jong om meteen als fulltime zelfstandige te beginnen. Ik had wel een studie achter de rug, maar dan valt er nog zo veel te leren.”

Danny werkte als grafisch vormgever bij een signbedrijf in Appingedam. Daar leerde hij de praktijk van het vormgeversvak, maar ook het praktische aspect van het productieproces. Omdat hij zijn ontwerpen niet alleen op een scherm, maar ook in de praktijk als reclameproduct terugzag, heeft hij een goed beeld ontwikkeld van alle mogelijkheden tijdens de ontwerpfase.

“Ja, we deden veel meer dan alleen vormgeving. Bij ons werden (grootformaat) stickers geprint, auto’s bestickerd en signproducten geproduceerd. Dan moet je ook nadenken over kleurgebruik in combinatie met het materiaal en de toepassing ervan.”

Deze ervaring maakte dat Danny altijd oog heeft gehouden voor het gehele ontwerpproces. Van klantgesprek tot eindproduct. In zijn eigen parttime bedrijf bleef hij ondertussen websites ontwerpen en bouwen. Begin dit jaar hakte hij de knoop door, hij ging volledig zelfstandig door.

“Dat was best een pittige beslissing ja, aangezien je wel een stukje zekerheid opgeeft. Daar moet je niet te lang in blijven hangen, want die (on)zekerheid houd je ook tegen om verder te kunnen groeien.”

En groeien is wat hij graag wil. Dat is ook meteen één van de redenen voor zijn deelname aan MOI- Eemsdelta. Helaas waren alle kantoren al bezet en was een flexplek niet geschikt voor zijn set-up. Inmiddels heeft hij een kantoorruimte gevonden aan de Kerkstraat in de centrumkerk in Delfzijl.

“Ik vind het belangrijk om een eigen kantoorruimte te hebben zodat ik mijn klanten kan ontvangen. Eveneens wil ik voorbereid zijn op eventuele nieuwe collega’s of stagiairs. Tijdens mijn werk in loondienst heb ik ervaring opgedaan met het begeleiden van stagiairs en het inwerken van nieuwe collega’s. Ik denk dat stagiairs binnen mijn bedrijf een goed verlengstuk kunnen zijn, tips om hiermee om te gaan zijn altijd welkom.”

Ook op het praktische vlak is de deelname aan MOI voor Danny dus een belangrijk punt. Hij biedt een breed dienstenpakket aan met de focus op webdesign, maar zoekt de samenwerking op voor specialisaties of als aanvulling op zijn diensten.

“Ik sta open voor samenwerkingen en het delen van kennis. Als startende ondernemers moet je er voor elkaar zijn. Je loopt toch vaak tegen dezelfde vraagstukken aan, dus waarom niet elkaar daarmee helpen? Ik ben zelf op de langzame manier gestart, misschien zijn er wel mensen die daar vragen over hebben, dan kan ik hen misschien weer verder helpen.”

Kreatief Mediadesign focust zich op het ontwerpen en bouwen van websites, branding, marketing en reclame. Wil je meer weten over Danny en zijn bedrijf? Kijk dan eens op www.kreatief.nl