Selecteer een pagina

Birgit Bisschop is nu al ruim een jaar door alle lockdowns heen aan het werk in het pand bij MOI Eemsdelta. In het kantoor in de haven huurt ze een flexplek en geeft ze met haar personeelsadviesbureau haar eigen draai aan het werken in Coronatijd. “Tja, hoe gaat het met mij; Ik zit er nog steeds” benadrukt ze lachend aan de telefoon “Maar het is belangrijk om niet in een gat te vallen” voegt ze er op serieuze toon aan toe.

Birgit Bisschop probeert vooruit te kijken, te doen wat ze belangrijk vindt en probeert de kansen te pakken die er nog liggen. “Financieel gaat het goed, mijn vaste klanten blijven, maar er kwam in het begin niks meer bij. Niet in een gat vallen kost dan extra energie. Het wegvallen van de netwerkmogelijkheden was voor mij in eerste instantie een bron van stress en onrust. Toen dacht ik, wat kan er dan nog wél? Hoe doen anderen dat dan? Hoe pakt de jongere garde het aan en kan en mag ik daar van leren?”

Met deze vragen ging ze op zoek en startte ze samen met een jonge mede-ondernemer een eigen bijeenkomst bij MOI, speciaal voor jong en oud. Om de vooroordelen weg te nemen, om de overeenkomsten op te zoeken en om de verschillen te zien. Allemaal met het doel om van elkaar te kunnen leren, om mogelijkheden te creëren die je zelf misschien niet ziet. Ze werd overal warm ontvangen. “Ik heb écht veel mensen gebeld, jongere en oudere ondernemers die ik helemaal niet kende, maar iedereen stond er voor open. Dat is ook wel kenmerkend aan deze tijd denk ik.”

De eerste bijeenkomt vond plaats tussen de twee lockdowns in. Met 8 personen in een vergaderzaal bedoeld voor 20 man, dat wel. “Ik ben blij dat ik mijn flexplek nog heb, ik maak veel gebruik van de vergaderruimte voor mijn trainingen en gesprekken. Ook voor de meeting was het een perfecte plek, professioneel en ruim.”

Voor Birgit viel haar negatieve gevoel weg en kreeg ze nieuwe contacten en meer rust en antwoord op haar vraag. “Het samen sparren gaf me rust, energie en focus. Erg mooi om te bedenken dat zoiets helemaal uit mezelf kan komen.”

Vanuit het idee om de jonge en oude garde aan elkaar te koppelen staan er nog meer meetings op het programma. Ook kunnen ondernemers bij elkaar terecht met specifieke vragen. “Soms heb je een nieuwe blik nodig en soms is ervaring belangrijker. Dan is het mooi om te zien dat de typische vooroordelen wegvallen zoals de snotneus die hier niks te zoeken heeft en de oude rot die denkt dat hij alles beter weet. Er zijn mooie verschillen waarmee je elkaar écht kun versterken.” Birgit richt zich op jonge ondernemers tussen de 25 en 35 jaar en oudere ondernemers 40+. Jonge ondernemers worden eigenlijk altijd gevraagd op bijeenkomsten om dingen te komen leren, hier vragen wij juist dingen van ze, dat is voor alle partijen een goed gevoel.

Kijk voor meer informatie op de website van Birgit.