Selecteer een pagina

Vanwege de Coronacrisis was Andrea Star genoodzaakt haar praktijkruimte aan de Handelskade op te zeggen en vanuit huis verder te werken. We spraken haar uitgebreid over leven, werken, persoonlijke ontwikkeling en haar plannen voor de toekomst.

“Met mij gaat het heel goed. Ik zit echt lekker in mijn vel en voel me super. Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heeft niet stil gestaan, integendeel!”

Vanwege de lockdowns en beperkende maatregelen moest Andrea uiteindelijk de huur opzeggen, haar groepsreizen naar Ibiza en spirituele weekenden waren niet meer mogelijk en haar persoonlijke sessies en meditatiecursussen konden ook een tijdlang niet doorgaan. Het inkomen kreeg een flinke knauw. Daar stond tegenover dat er veel tijd beschikbaar kwam voor persoonlijke ontwikkeling.

“Reizen kon inderdaad niet meer, dat heb ik overigens met groepen ook niet gedaan toen het wel weer mocht. Maar eigenlijk is mijn belangrijkste doel altijd mijn eigen ontwikkeling geweest. Als ik zelf goed in mijn vel zit en goed functioneer kan ik veel beter anderen verder helpen. Daarin heb ik echt grote sprongen gemaakt de afgelopen tijd.”

Inmiddels worden de regels steeds minder streng en kan er weer meer. Dit merkt Andrea ook in haar praktijk. De groepsreizen naar Ibiza zullen nog wel even duren, maar ondertussen kijkt ze naar mogelijkheden dichterbij huis. Ook heeft ze tijdens de lockdowns mogelijkheden aangeboden om op afstand persoonlijke sessies te houden.

“Ja, de behandeling op afstand. Dat was wel een uitdaging. Voor mijzelf niet hoor en voor een groot deel van mijn vaste mensen ook niet. Maar ik heb wel gemerkt dat het voor nieuwkomers een te grote drempel is. Ik heb geprobeerd uit te leggen wat ik doe, maar sommige zaken kun je gewoon niet tastbaar maken, hoe graag je dat ook zou willen. Energie kun je nou eenmaal niet zien, net als een magnetisch veld of bijvoorbeeld radiogolven.”

Voor deze groep nieuwkomers was Andrea voorheen zichtbaar in haar mooie praktijkruimte aan de Handelskade. Daar kreeg ze veel aanspraak en merkte ze dat vooral haar laagdrempelige sessies een succes waren. “Als je gewoon je hoofd leeg wilt maken en merkt dat je daar in je dagelijkse leven niet aan toe komt, dan is een relaxsessie of meditatiecursus perfect.” Dit sloeg aan bij haar collega- ondernemers die veelal met volle agenda’s en drukke privélevens bij haar aankloppen.

De verplaatsing van haar praktijkruimte bracht ook rust en ruimte om dingen anders te doen. “Ik ben wel minder zichtbaar dan voorheen natuurlijk, maar ik merk dat de vaste mensen weer terugkomen. Ik merk ook dat het zichtbaar zijn voor mij niet meer zo belangrijk is, ik voelde gewoon weinig behoefte om reclame te maken via bijvoorbeeld Facebook. Die rust heeft de Coronaperiode mij wel gebracht. Ik heb het volste vertrouwen dat alles weer gaat lopen.”

Andrea biedt sessies aan waarbij je weer ruimte kan maken voor nieuwe plannen, jezelf leren om rust te nemen en waarbij je jezelf tijd gunt om je hoofd leeg te maken. Ook helpt ze bij het transformeren van problemen zoals slapeloosheid, verdriet, hoofdpijn en psychische problemen.

Het volledige aanbod vind je op haar website »