Selecteer een pagina

Gebruikershandleiding Online Community

Hoe kan ik inloggen?

Je kunt inloggen door op het Inloggen menu-item rechtsboven in de blauwe balk te klikken of door in de inlogbox op dit scherm je gegevens in te vullen. Op het scherm dat je vervolgens ziet voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Log je voor de eerste keer in? Dan wordt je gevraagd om een wachtwoord aan te maken. Kies altijd een veilig wachtwoord met een moeilijk te raden combinatie van cijfers, letters en hoofdletters.

Heb je geen inlog gekregen en ben je wel lid van de community of wil je dat worden? Neem dan contact met ons op.

Waarom heb ik geen inlog gegevens?

Alleen leden van MOI Eemsdelta hebben inlog gegevens gekregen voor het community deel van deze website.

Ben je wel lid maar heb je geen gegevens? Onze excuses! Misschien is er iets mis gegaan. Wellicht zitten de gegevens in je spam-folder.

Kun je niets terugvinden neem dan snel contact met ons op!

Hoe bewerk ik mijn profiel?

Ben je eenmaal ingelogd? Dan krijg je in de blauwe balk een aantal opties te zien. Een ervan is de link naar je profiel. Hier kun je informatie over jezelf en je bedrijf invullen en ook een foto of bedrijfslogo uploaden. Ook kun je via dit drop-down menu weer uitloggen.

Waar kan ik mijn informatie inzien en aanvullen?

Als je eenmaal op je profielpagina bent kun je in het menu aan de linkerkant de verschillende opties bekijken. Je kunt hier je avatar uploaden, een achtergrond afbeelding alsook aanvullende informatie over jezelf en je bedrijf.

Wat is een groep?

In een groep kun je met een eigen selectie van leden over een bepaald onderwerp of interessegebied van gedachten wisselen. Een groep heeft een eigen forum en een eigen omgeving. Bij het aanmaken van een groep kun je bepalen of deze publiek, prive of gesloten moet zijn.

Bij onze MOI Eemsdelta community is iedereen standaard aangesloten bij de MOI Eemsdelta Groep, deze groep is privé. Dat houdt in dat alleen leden die ingelogd zijn de inhoud van het forum en de berichten in de groep kunnen zien. Ook kun je alleen lid worden wanneer je voor de groep wordt uitgenodigd door een ander lid.

Mag ik een eigen groep aanmaken?

Wanneer er door een groep mensen een gedeelde interesse is of een gedeeld belang dat niet interessant is voor alle leden kan een aparte groep worden aangemaakt. Ieder lid kan zelf een eigen groep aanmaken en andere leden daarvoor uitnodigen.

Hierbij hanteren we wel een aantal regels:

1. Groepen zijn altijd open voor leden van MOI Eemsdelta, iedereen moet lid mogen/kunnen worden van jouw groep.

2. Groepen zijn niet bedoeld om commercieel in te zetten voor je eigen bedrijf. Uiteraard willen we allemaal zaken doen, echter een groep maken puur als kanaal voor je eigen bedrijf is niet de bedoeling. Wel kun je een groep maken voor jouw branche, en andere leden uit die branche uitnodigen.

3. Een groep is bij MOI Eemsdelta niet openbaar, dit doen we om te voorkomen dat we onbedoeld gegevens openbaar maken van onze leden.

4. Voldoe je aan bovenstaande en wil je graag een eigen groep aanmaken binnen onze community? Neem dan altijd eerst even contact op met ons op voor overleg over de oprichting van jouw groep, wie weet zijn er ook al anderen met hetzelfde idee, zo voorkomen we overlap.

Hoe moet ik een groep aanmaken?

Navigeer daarvoor in de blauwe balk naar groepen, en klik op ‘maak nieuwe groep aan’.

Doorloop vervolgens de 7 stappen voor het aanmaken van een nieuwe groep.

Gefeliciteerd je bent nu beheerder van je eigen groep!

Hoe werkt het forum?

Op het forum dat bij jouw groep hoort kun je alle vragen inschieten die je aan de community wilt stellen. Probeer wel eerst even te kijken of jouw vraag er al tussen staat. Wellicht vindt je in dat draadje ook al het antwoord dat je zoekt.

Staat je vraag er niet tussen? Plaats dan een topic met jouw vraag. Leden kunnen je dan helpen met de oplossing!

Hoe kan ik videobellen?

Videobellen met groepsleden kan via BuddyMeet. Wanneer je naar een van je groepen gaat klik je aan de linkerkant in het groeps-menu op het tabblad BuddyMeet. Je krijgt dan 2 opties te zien:

  1. Meeting met leden
  2. Groepsmeeting

 

Meeting met leden

Voor een meeting met leden kun je andere leden uitnodigen voor een besloten videogesprek. Dit gesprek is alleen toegankelijk voor leden van MOI-Eemsdelta die je zelf hebt uitgenodigd voor het gesprek. Dit is geschikt voor onderlinge afspraken of vergaderingen.

 

Groepsmeeting

De groepsmeeting is een open videokanaal voor alle leden. Je kunt op een bepaald tijdstip afspreken om hier gezamenlijk te videobellen. Dit is geschikt voor openbare laagdrempelige meetings en zo kun je bijvoorbeeld samen even een kop koffie drinken.

Hoe zit het met privacy?

We waarborgen de privacy van onze leden door alle forums, community-gedeelte van de website + het videobellen af te schermen voor reguliere bezoekers aan de site. Deze onderdelen zijn alleen in te zien voor leden van MOI Eemsdelta.

Leden van MOI Eemsdelta kunnen te allen tijde hun gegevens opvragen en hun account laten verwijderen. De website draait op een eigen installatie van WordPress. Gegevensopslag en data is dus in ons eigen beheer.

Voor het videobellen maken we gebruik van Jitsi. Dit is een open source oplossing geïnstalleerd op onze eigen Nederlandse server, waarmee we kunnen voorkomen dat gegevens of gesprekken door derden kunnen worden ingezien.

Ik krijg geen beeld/geluid met videobellen?

BuddyMeet werkt alleen goed in de browsers Chrome en Firefox. Gebruik je Safari of Edge? Installeer dan een van de andere browsers om optimaal gebruik te kunnen maken van het videobellen.

Gebruik je Chrome/Firefox en werkt het niet? Vergeet niet om je browser toestemming te geven voor het gebruik van je microfoon en camera.

Ik krijg te veel e-mails!

Standaard krijg je in je mail bij elke aanpassing op het forum een berichtje. Vind je dat je te veel mails krijgt? Dit kun je aanpassen in je e-mail instellingen in je profiel.

Ga naar profiel > instellingen > e-mail om je instellingen aan te passen:

Wie is er online

Op dit moment zijn er geen leden online