Selecteer een pagina

MOI Eemsdelta Start-up Community
Samenwerken, netwerken en kennisdelen in Eemsdelta

Bedrijvigheid in de regio Eemsdelta

Als ervaren netwerkers en ondernemers in de regio Delfzijl/Eemshaven zien en spreken we veel ondernemers die zich hier naar volle tevredenheid in onze regio hebben gevestigd. Veel van deze ondernemers hebben grote bedrijven en zijn werkzaam in de industrie of in de scheepvaart. Ook zitten er veel doorgewinterde freelancers of ZZP-ers tussen die al jaren naar tevredenheid ondernemen in dit gebied.

Tegelijkertijd zien we een nieuwe beweging ontstaan. We zijn met zijn allen aan het terugkrabbelen van de crisis en veel mensen in onze regio starten een eigen bedrijf. Daarnaast is de beeldvorming van de regio Eemsdelta langzaam aan het veranderen, Google heeft zich gevestigd in de Eemshaven en dit heeft bedrijven in de rest van Groningen, maar ook Nederland een beetje wakker geschud.

 

Ónze Start-up Community

Dit biedt kansen, voor gevestigde bedrijven, maar juist ook voor startende ondernemers in onze regio. Deze starters willen zich graag vestigen, hun naamsbekendheid opbouwen en connecties opdoen met andere starters maar ook met de gevestigde orde.

Wij geloven in een sterk bedrijven-netwerk, ook voor starters. In onze ervaring sneeuwen start-ups soms wat onder tussen alle grote en gevestigde namen. En moeten ze harder schreeuwen om op te vallen en krijgen ze minder credit voor hun werk. Daarom hebben we in samenwerking met de Economic Board Groningen, speciaal voor startende bedrijven in Eemsdelta een eigen community opgericht. Met faciliteiten zoals goedkope, volledig ingerichte werkruimte, kennisdeling en netwerkmogelijkheden.

Het is de bedoeling dat de start-ups die zich aansluiten bij de community elkaar gaan helpen bij het ondernemen. Dit gaat middels netwerk-evenementen zoals uitjes en borrels, maar ook persoonlijke introducties door onszelf. Ook is het de bedoeling dat bedrijven elkaar beter leren kennen en elkaar kunnen inschakelen wanneer dat kan. Hierdoor houden we alle groeipotentie vast in onze eigen regio krijg je een soort kruisbestuiving van allemaal bedrijven en bedrijfjes die samen verder komen.

 

“Ons doel: Samen als ondernemers en bedrijfsleven groeien en deze prachtige regio met al zijn potentie laten bloeien.”

De voordelen van MOI Eemsdelta Community

  • Samenwerken met andere start-ups
  • Introducties bij andere start-ups of grotere bedrijven
  • Netwerkbijeenkomsten & interessante sprekers
  • Kennisdelen & workshops
  • Vergroot je naamsbekendheid en potentiële markt
  • Hulp van ervaren ondernemers

Onderneem je ook in onze regio en wil je meer weten over onze community? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we horen graag wat er voor jou allemaal speelt!

Community Bijeenkomsten

Bijeenkomst: September 2021 – Meer klanten met je website

Spreker: Vita van der Lijke.

Bijeenkomst 3: Februari 2019 – Kennisdelen, Spreker: Jos Wildeman

Spreker: Jos Wildeman. Zelf denkt Jos Wildeman dat zijn pas drie jaar oude onderneming Wildeman Storage & Logistics Delfzijl een van de snelstgroeiende bedrijven in de Eemsdelta is. Er werken inmiddels achttien mensen bij het bedrijf, dat specialist is in de opslag van gevaarlijke stoffen en bijbehorende logistieke diensten. Met nu ook een vestiging in Hoogezand. Wildeman is deze keer onze gast bij MOI Eemsdelta.

Bijeenkomst 2: December 2018 – Kerstborrel, kennisdelen & buffet

Onder het genot van een hapje en een drankje konden onze deelnemers kennismaken, kennisdelen, terugblikken op een geslaagd 2018 en samen plannen maken voor een succesvol 2019.

Bijeenkomst 1: Oktober 2018 – Zout aan de broek

De eerste bijeenkomst is een feit. Een kennismaking en een leuke bijeenkomst met interessante sprekers, RIB-tocht door de Eemshaven en een buffet.